artikel

Bier en spijs: Rodenbach met Hollandse garnalen

Café 629

Wat is je favoriete speciaalbier en wat eet je erbij? Misset Horeca vroeg het een tiental kenners, liefhebbers en professionals. In deel 2 van deze serie: Bavaria-directeur Peer Swinkels: Rodenbach met Hollandse garnalen.

Bier en spijs: Rodenbach met Hollandse garnalen

Peer Swinkels gaat voor een Belgisch bier uit de Bavaria-stal. ‘Rodenbach. Een Vlaams, roodbruin bier, erkend als Traditioneel Streekproduct’, aldus de Bavaria-directeur. ‘De gemengde hoofdgisting en de rijping op eikenhouten vaten geven het een zachtzure smaak en complexe fruitigheid net als bij wijn. Rodenbach heeft een mooie zuurbalans en is voor mij een echte dorstlesser.’

Wat eten we erbij?

‘De combinatie van Rodenbach met Hollandse garnalen is een echte topper’, aldus Swinkels. ‘Het zachtzure Rodenbach-bier, dat geen hopbitterheid kent, gaat heel goed samen met ziltige garnalen. Voor mij is een Hollandse garnalencocktail dan ook de volmaakte combinatie met dit bier.’

Reageer op dit artikel