artikel

Koffie Top 100 2016 nummer 58: Meesterlijke Koffie & Thee, Hengelo

Café 310

Deze koffie- en theespeciaalzaak is in 2010 opgestart door Bas Meester en zijn vrouw. Hier wordt duidelijk met veel liefde, passie en enthousiasme gewerkt.

Koffie Top 100 2016 nummer 58: Meesterlijke Koffie & Thee, Hengelo

De werkplek van de barista wordt zeer goed schoon gehouden, alles wordt op de juiste manier bereid. Elke espresso wordt met een filterdrager met een dubbele uitloop bereid. Het levert een mooie cappuccino op. We misten wat zoetigheid, maar voor de rest was dit een prima cappuccino. Visueel bijna correct, de latte art iets uit het lood. Maar de melkschuim en de structuur zijn perfect. De zwarte koffie is bereid als americano. Naarmate de temperatuur koeler wordt, proeven we meer fruittonen. De espresso is visueel erg mooi. De textuur en de dikte van de crema zijn bijzonder goed. Hij wordt geserveerd met een handgemaakte bonbon op een rechthoekig bordje. Een zeer verzorgde en uitnodigende presentatie.

Drienerstraat 28, Hengelo (O)
Meesterlijke.nl

Brander: eigen; machine: Kees van der Westen Mirage; melk: Zaanse Hoeve vers; koffie (americano) €2,40; espresso €2,40; cappuccino €2,60.

Reageer op dit artikel