artikel

Koffie Top 100 2016 nummer 90: In de Karkol, Maastricht

Café 261

Een bezoek aan Maastricht is niet compleet zonder bij In de Karkol naar binnen te stappen. Het knusse topcafé gooit al sinds jaar en dag hoge ogen in de Café Top 100.

Koffie Top 100 2016 nummer 90: In de Karkol, Maastricht

Hoewel de juryleden van die lijst eerder bier dan koffie bestellen, is dat nu natuurlijk juist andersom. Het jurylid ziet de barman van dienst veel goed doen, maar heeft na afloop toch een paar verbetertips. Zo is er een doek over de kopjes gedrapeerd, waardoor de kopjes loeiheet zijn. Ook wordt het apparaat te langgespoeld. Hierdoor stijgt de temperatuur meer dan nodig is. Het drinkt niet alleen lastig, de lungo heeft zo ook een vlakke, bittere smaak. De espresso gedijt al een stuk beter in zo’n warm kopje. Deze is dan ook in balans, een klein fris zuurtje en mooi rond van smaak. In de cappuccino net iets te veel melk. ‘Het zijn details, maar van groot belang. En niet tegen de filterdrager tikken met de tamper’, tipt het jurylid ook nog.

Stokstraat 5, Maastricht
Indekarkol.nl

Reageer op dit artikel