artikel

Koffie Top 100 2016 nummer 98: Kaldi Spijkenisse, Spijkenisse

Café 220

In het winkelcentrum van Spijkenisse deze Kaldi-vestiging. Zoals bekend van Kaldi is ook dit zowel een winkel als een koffiebar. Met als slogan ‘Mmmm, koffie’.

Koffie Top 100 2016 nummer 98: Kaldi Spijkenisse, Spijkenisse

Niet toevallig vier M’s. Deze staan voor Melange, Molen, Machine en Mens. Door deze volgorde te hanteren, ligt een perfecte koffie binnen handbereik. Dat is het streven van deze Kaldi-vestiging. De barista doet haar werk goed op een drukke dag, en zorgt ervoor dat geen enkele gast wordt vergeten. De koffie, espresso en cappuccino worden allemaal op een andere manier geserveerd. Ieder kopje een andere kleur en schaaltje. Bij de espresso zijn een paar kleine chocoladeboontjes gelegd. En er staat een glaasje water naast. Eén ding viel het jurylid wel op: de temperatuur van het zetten was niet perfect om de koffie er goed uit te laten komen. Wel was de barista erg gastvrij, ze kende veel vaste gasten bij naam, en gebruikte deze dan ook.

Nieuwstraat 5, Spijkenisse
Kaldi.nl/winkel/kaldi-spijkenisse/

Brander: Sicilian Coffee; machine: Kees van der Westen Mirage; melk: Campina vers; koffie (americano) €2,20; espresso €2,10; cappuccino €2,50.

Reageer op dit artikel