artikel

Bier en Spijs: Weizen met zomerse salade

Café 274

Wat is je favoriete speciaalbier en wat eet je erbij? Misset Horeca vroeg het een tiental kenners, liefhebbers en professionals. In deel 8 van deze serie, Ivo Thijssen, biersommelier en Bierproeven.nu: weizen met een zomerse salade.

Bier en Spijs: Weizen met zomerse salade

‘Mijn favoriete speciaalbier van dit moment is niet echt uit te drukken in een merk of één specifieke stijl’, zegt biersommelier Ivo Thijssen. ‘Ik ben een liefhebber van bieren uit het seizoen omdat ze goed samen gaan met het weer en de seizoen producten & gerechten.’ De biersommelier noemt een aantal bieren, waaronder Weizen. ‘Op het terras kan ik ontzettend genieten van een groot glas hiervan. In de zomer ben ik sowieso voorstander van de frisse smaken en bieren met een relatief laag alcohol percentage van rond de 5-6%. Tijdens warme dagen in de zomer verlies je veel vocht en is het belangrijk om de vochtbalans op peil te houden.’

Wat eten we erbij?

‘Een frisse zomerse salade met diverse zomerse ingrediënten als haring, mosselen, kip, zachte kaas of bietjes.’

Reageer op dit artikel