artikel

Koffie Top 100 2016 nummer 94: Spaarne 66, Haarlem

Café

Sfeervol familiebedrijf dat in het verleden ook hoge ogen gooide in de Terras Top 100. In deze koffielijst is de positie iets lager.

Koffie Top 100 2016 nummer 94: Spaarne 66, Haarlem

Het jurylid constateert dat het melkschuim op de cappuccino met een lepel erop wordt geschept. Barista Sophie zegt dat het een bewuste keuze is. Zo wordt, ondanks het wisselende personeelsbestand, toch een constante kwaliteit gerealiseerd. Wel jammer dat de melk te heet is, waardoor de smaakbalans tussen espresso en melkschuim ontbreekt. De long black is heerlijk vol en romig van karakter, met een fijne medium body. De temperatuur is ook prima. Wel ontbreekt in de smaak de rinse frisheid waarom Peeze zo bekend staat. Het jurylid tipt: ‘Let erop dat de filterdrager regelmatig schoon wordt gehouden, de ingebrande vetten en oliën overheersen een beetje in de smaak.’

Spaarne 66, Haarlem
Spaarne66.com

Brander: Peeze; machine: Dalla Corte; melk: Arla biologisch; koffie (americano) €3,20; espresso €2,20; cappuccino €2,50.