artikel

In the Mix: Wintercocktails Hot Toddy en Warming up

Café 580

Boomsma Distilleerderij presenteert voor de koude dagen twee ‘hot cocktails’. Het hoofdingrediënt van deze dranken is de Beerenburger. ‘Spicy’ cocktails voor een warme twist.

In the Mix: Wintercocktails Hot Toddy en Warming up

Boomsma’s Hot Toddy
(voor vier glazen)

Ingrediënten
200 ml Boomsma Beerenburger
2 kruidnagels
1 kaneelstokje
4 eetlepels honing
2 schijfjes mandarijn
700 ml kokend water

Bereiding
Doe de honing samen met de Boomsma Beerenburger en het stokje kaneel in een pannetje op laag vuur en giet al roerend het hete water erbij. Laat een paar minuten pruttelen. Snijd de mandarijnschijfjes op de helft en steek in iedere helft een kruidnagel. Verdeel de drank over vier glazen en garneer met een mandarijnschijfje.

 

Beerenburger Warming up
(voor vier glazen)

Ingrediënten
1 (biologische) sinaasappel
4 kruidnagels
1 kaneelstokje
3 stuks steranijs
300 ml Boomsma Beerenburger
800 ml (troebel) appelsap

Bereiding
Was de sinaasappel schoon en snijd hem in plakken. Doe de specerijen, Boomsma Beerenburger, appelsap en de sinaasappel in een pannetje en laat op een laag vuur ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen, maar laat het niet koken! Verdeel over een aantal mooie (hitte)bestendige glazen met in ieder glas een sinaasappelplakje en geniet.

Reageer op dit artikel