artikel

Terras Bootcamp: vernieuwde opzet, sessies en sprekers

Café 3709

De Terras Bootcamp, die op maandag 13 maart plaatsvindt in Breda, is volledig vernieuwd. Twaalf verschillende sessies en deelnemers mogen er zelf drie uitkiezen. Zo bepalen ze zelf waar hun behoeften liggen. En ook dit jaar hebben veel gerenommeerde namen zich aan de Terras Bootcamp verbonden. Voor zowel ondernemers als medewerkers is het dé ideale voorbereiding op het seizoen.

Terras Bootcamp: vernieuwde opzet, sessies en sprekers

De Misset Horeca Terras Bootcamp heeft een heuse metamorfose ondergaan. Ondernemers en werknemers kunnen tijdens dit startschot van het terrasseizoen nóg meer uit zichzelf halen en ditmaal zelf bepalen wat ze willen leren en welke sessies ze willen bijwonen.

Twaalf Terras Bootcamp sessies – zelf drie kiezen

Het aanbod aan sessies tijdens de Terras Bootcamp is dit jaar groter en diverser dan ooit. Twaalf verschillende experts bieden even zoveel sessies aan: van meer Aandacht tijdens een eerdere editie van de Terras Bootcamprendement halen uit de keuken tot beter omgaan met bier, en van optimale gastvrijheid tot winst behalen met je menukaart. Omdat niemand dan de deelnemers zelf beter weet waar ze behoefte aan hebben, mogen ze zelf kiezen aan welke sessies ze deelnemen. De sessies duren een uur en worden de hele dag door gegeven, dus er is ruimte voor iedereen om de sessies naar keuze te volgen.

Eten en drinken: Malinka, Thijssen en Dahak

In een aantal sessies staan eten en drinken centraal. Zo zal onder meer chef-kok Omar Dahak van De Boterlap in Harderwijk laten zien hoe je gasten, ook in het drukke hoogseizoen, verrassende, lekkere en toch simpele gerechtjes voor kunt Ook Kiona Malinka verzorgt een sessie tijdens de Terras Bootcamp.schotelen. En waar Omar Dahak een bekend gezicht is bij de Terras Bootcamp én de Terras Top 100 (hij won ‘m tweemaal), is Ivo Thijssen nieuw. De biersommelier van Bierproeven.nu geeft tijdens zijn workshop concrete voorbeelden en tips over hoe deze zomer meer omzet gemaakt kan worden met bier. Biertrends van dit moment, bier en foodpairingtips, de verschillende bierdrinkers en hoe maak je je medewerkers klaar voor de zomer? Dat zijn een paar van de onderwerpen die tijdens deze workshop aan bod komen. Kiona Malinka is de expert op het gebied van thee. Zij vertelt tijdens haar sessie over de basis van thee en de toepasbaarheid hiervan. In het eerste gedeelte vertelt ze de deelnemers over de verschillende types thee en de herkomst. Daarna gaan ze zelf aan de slag met een recept voor warme en ijsthee. Temperatuur, ratio water, thee en eventueel andere ingrediënten en natuurlijk de zetmethode zijn punten waarop gelet wordt tijdens deze workshop. In het laatste gedeelte wordt aandacht besteed aan wat aan de gasten over de thee verteld kan worden.

Wouter Verkerk: ‘gastvrijheidsplan maken’

Ook Misset Horeca-columnist en gastvrijheidexpert Wouter Verkerk is aanwezig tijdens de Terras Bootcamp. Hij opent de dag en neemt ook een sessie voor z’n rekening.  In de Workshop ‘Wouters Briefing Methode’ leert Verkerk aan de hand vWouter Verkerk ook op Terras Bootcampan het gastvrijheidsmodel ‘Wouters BIG5’ een gastvrijheidsplan te maken voor een week. Wat zijn de aandachtspunten? Wat zijn de belangrijkste momenten en hoe instrueer je het team? Wat zijn de suggesties van vandaag en wat is eigenlijk het doel? Wat wil je ze leren, wat wil je ze laten proeven en hoe ga je ze belonen? Wat leren we van recensies, welke complimenten wil je delen en wat moet morgen echt beter? Alles krijgt een plek in het plan van volgende week. Verkerk geeft je tips, maar ook een starterskit met materialen mee naar huis waarmee deelnemers direct aan de slag kunnen.

Waarom Terras Bootcamp?

De Terras Bootcamp van Misset Horeca is dé ideale voorbereiding op het terrasseizoen. Een dagvullend evenement, inclusief lunch, hapjes en drankjes, Terras Bootcamp 2015waar horecaondernemers met hun complete (kern)team een dag lang inspiratie kunnen opdoen en kunnen leren van de besten uit de branche. Daarnaast is het ook het ideale moment om collega’s te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen, en verder is het een gezellig, leerzaam dagje uit, al dan niet met het team.

De Misset Horeca Terras Bootcamp vindt maandag 13 maart plaats in het Inspirium in Breda, van 11.00 tot 17.00 uur. Deelname kost €159 per persoon (inclusief lunch, hapjes en drankjes), abonnees van Misset Horeca betalen slechts €99.

Inschrijven voor de Terras Bootcamp kan hier. 

Inschrijven voor de Terras Top 100 kan hier.

Reageer op dit artikel