artikel

Cocktailrecept: Smoke me baby van Lion Noir

Café 402

Lion Noir Bar Kitchen in Amsterdam presenteerde tijdens de Amsterdam Cocktail Week de cocktail Smoke me baby. Hieronder het recept van de cocktail met als hoofdingrediënt Hennessy VSOP cognac.

Cocktailrecept: Smoke me baby van Lion Noir

Bar: Lion Noir Bar & Kitchen
Cocktail: Smoke me baby
Bartender: Willy Rustamjan
Samenwerking met drankmerk: Hennessy
Omschrijving cocktail: Het is een cocktail waar Lion Noir Bar & Kitchen trots op is, een weerspiegeling van waar ze voor staan: een goede samenwerking tussen keuken en bar.

Ingrediënten:
• 25 ml Hennessy VSOP cognac
• 25 ml Galliano Ristretto likeur
• karamelcrème
• dry ice & smoked espresso

Bereiding:
De Hennessy, ristretto likeur shaken. ‘Double strain’ in een mooie flute of martiniglas. De karamelcrème wordt bij Lion Noir Bar & Kitchen in samenwerking met de keuken gemaakt. De crème is gemaakt van verse room, karamel, zout en espresso. Nadat de room over het mengsel is gebracht, wordt een kannetje met espresso aan tafel in het cocktailglas geschonken. Hierbij wordt ook gebruikgemaakt van droogijs voor een spannend rookeffect. Een kaneelstokje maakt het geheel af.

Zin in meer leuke recepten voor cocktails?

 

Reageer op dit artikel