artikel

Cocktailrecept: The Bitter sweet Symphony van Pikoteo

Café 224

De eerste editie van de Amsterdam Cocktail Week, georganiseerd door bartenders Tess Posthumus, Timo Janse, Kevin Kroon en Albert van Beeck Calkoen, is een feit. Van maandag 6 tot en met zondag 12 maart gaven bars in Amsterdam workshops en ontwikkelden zij signature cocktails in samenwerking met een alcoholisch- en non-alcoholisch drankmerk. Vijf cocktails komen online om zelf te shaken. Het eerste recept is de cocktail van Florian Stallinga & Robert Capiau van Pikoteo.

Cocktailrecept: The Bitter sweet Symphony van Pikoteo

Bar: Pikoteo
Cocktail: The Bitter Sweet Symphony
Bartenders: Florian Stallinga & Robert Capiau
Samenwerking met drankmerk: Isle of Harris & East Imperial
Omschrijving cocktail: Een warme, bittere en zware cocktail met een hint van elderflower, citroen en grapefruit. Door een klein beetje Smoke Powder eraan toe te voegen, krijgt het een rokerig karakter.

Ingrediënten:

• 60 ml Isle of Harris Gin
• 20 ml Antica Formula
• 10 ml St Germain
• 10 ml limoensap
• 2 scheutjes Fee Brothers Grapefruit bitters
• 1/2 barspoon Smoke Powder

Bereiding:

Alle ingrediënten samen shaken en daarna ‘fine strainen’ in een voorgekoeld coupe glas.
Maak het geheel af met een grapefruitschil als garnering waarvan je de olie uit de schil over de cocktail verspreidt.

Zin in meer leuke recepten voor cocktails? 

Reageer op dit artikel