artikel

Cocktailrecept: Dutch Storm

Café 1192

Bartenders van Hooghoudt ontwikkelden met Kalmoes Beerenburg een gemakkelijk drinkbare cocktail voor op het terras: Dutch Storm, met een pittige twist. Alle kruidenbitters van Hooghoudt kregen bovendien een nieuwe, stoere fles.

Cocktailrecept: Dutch Storm

Kruidenbitter Beerenburg, de kwaliteitsjenever waar krachtige kruiden op getrokken worden, is al vanaf de zeventiende eeuw dé borrel voor stoere avonturiers. Hooghoudt: ‘Kalmoes Beerenburg drink je vanaf deze zomer op het terras. Zo spreken we niet alleen avonturiers maar ook de hippe cocktaildrinker aan met jenever. Met de Dutch Storm wordt ‘het nieuwe jenever drinken’ afgetrapt.’ Hieronder het cocktailrecept.

Dutch Storm is spicy en herbal

De Dutch Storm-cocktail is spicy en herbal. Een interactie tussen de complexiteit van 77 kruiden in Kalmoes Beerenburg en een pittig randje van ginger beer, gegarneerd met een partje limoen. Door de zachte smaak is Kalmoes Beerenburg ook geschikt om puur te schenken.
De kalmoeswortel geeft een verfijnde zachtheid aan het karakter van de kruidenbitter Kalmoes Beerenburg. Naast Kalmoes Beerenburg zijn er twee andere bitters verkrijgbaar: Authentieke Beerenburg met 74 kruiden en Zacht-bitter Kruiden & Honing met 53 kruiden. Alle varianten zitten in een nieuwe fles.

Cocktailrecept

De cocktail met Hooghoudt Kalmoes Beerenburg is makkelijk en snel te bereiden. Ideaal voor op het terras.

Ingrediënten
Hooghoudt Kalmoes Beerenburg
Ginger Beer
Limoen
IJsblokjes

Bereiding
Vul een longdrink glas met veel ijs, zo blijft je drankje lekker koel. Schenk 1/3 van het glas vol met Kalmoes Beerenburg en voeg vervolgens 2/3 Ginger Beer toe. Squeeze een partje limoen en voeg deze toe. Roer de mix door.

Reageer op dit artikel