artikel

Cocktailrecept: makkelijk te bereiden Lemon Cup met Union55

Café 690

Ruben Maduro lanceert de eerste salted & spiced rum in Nederland: Union55. De rum combineert smaakcombinaties tussen zoet en zout. Union55 is een rum die het goed doet in cocktails en longdrinks. De cocktail Lemon Cup is makkelijk te bereiden.

Cocktailrecept: makkelijk te bereiden Lemon Cup met Union55

Union55 is een salted en spiced rum. Dit is een op hout gerijpte rum Engelse stijl. De drank is afkomstig van een kleine distileerderij op Barbados. De drank wordt handmatig geïnfuseerd met vijf verschillende kruiden die er 55 dagen lang intrekken.

Sterrenkoks en topchocolatiers

Ruben Maduro, oprichter van Union55, liet zich inspireren door de manier waarop sterrenkoks en topchocolatiers zoet en zout combineren, en hoe zout gebruikt wordt om smaken in gerechten te versterken. Hij voegde daarom ook een snufje Añana mineraalzout toe, dat ervoor zorgt dat de smaken van de kruiden en de rum verenigd worden. Het geeft de rum een bijzondere zachte afdronk.

Union55 ideaal voor cocktails

Union55 zit vol met subtiel genuanceerde smaken van warme kruiden, cacao en vanille, afgerond met een salted caramel kick. Ideale rum voor cocktails.

Cocktailrecept Lemon cup met Union 55

Ingrediënten:
* 55 ml Union55
* 200 ml Fentimans Lemonade
* verse halve aarbei, mintblaadje, limoen, citroen, blauwe bes

Bereiding:
Doe de Union 55 en Fentimans Lemonade in een wijnglas en voeg de verse halve aardbei, limoen, citroen, blauwe bes en een mintblaadje toe.

Op zoek naar zomerdrankjes? Hier acht nieuwelingen voor op het terras.

Reageer op dit artikel