artikel

Cocktailrecept: Pink Gin & Tonic met Aromatic Tonic Water

Café 1758

Menig bar heeft een eindeloze lijst met combinaties van gins, tonics en overige ingrediënten zoals komkommer, grapefruit en rozemarijn. Fever-Tree vond het tijd voor iets nieuws en introduceert Aromatic Tonic Water: roze kleur met ongewone ingrediënten. Hiermee krijgt de gin-tonic een roze twist.

Cocktailrecept: Pink Gin & Tonic met Aromatic Tonic Water

Tim Warrillow, een van de oprichters van Fever-Tree, vond een oud medisch dossier uit de 19e eeuw waarin artsen een tonic met angostura schors uit Zuid-Amerika voorschreven als remedie tegen koorts. Dit ingrediënt zit ook in de nieuwe Aromatic Tonic Water.

Roze extract

De Britse mariniers gebruikten het roze extract als aanvulling op de schors van de cinchonaboom, een toen veel gebruikt geneesmiddel, beter bekend als kinine. De kinine met de hoogste kwaliteit kan gevonden worden in het grensgebied tussen Congo en Rwanda. Nu, jaren later, reist Fever-Tree nogmaals naar alle hoeken van de aarde op zoek naar deze bijzondere ingrediënten om dit eeuwenoude recept te recreëren.

Exotische kruiden en frisse citrus

Deze aromatische roze tonic heeft een verfrissende smaak door toevoeging van exotische kruiden en frisse citrus. De licht bittere smaak van de angostura schors wordt uitgebalanceerd door de zoete en pittige smaken van onder andere vanille uit Madagascar, gember uit Cochin en kardemom uit Guatemala. De tonic wordt afgemaakt met de bekende Fever-Tree kinine uit Congo en zacht bronwater. Samen zorgen de ingrediënten voor een unieke en frisse smaak zonder kunstmatige toevoegingen die gecombineerd kan worden met een robuuste gin.
Hieronder een recept van een gin-tonic die eenvoudig te maken is.

Pink Gin & Tonic met Aromatic Tonic Water

Ingrediënten
* 1 flesje Fever-Tree Aromatic Tonic Water
* 50 ml robuuste gin (zoals Tanqueray of Plymouth Gin)
* citroenschil
* ijsblokjes

Bereiding
Maak je Classic Pink Gin & Tonic in een longdrink gevuld met ijs, schenk de gin en Aromatic Tonic Water eroverheen, maak af met een citroenschil als garnering. Een frisse, roze twist op het gebruikelijke zomerdrankje.

 

Hier een cocktailrecept van Sergio Herman. De topkok ontwikkelde deze cocktail met zijn eigen tonic ‘Fever-Tree Tonic Clementines & Cinnamon’. Het drankje wordt geserveerd in The Jane in Antwerpen. Clementine & Basil love zelf maken? 

Reageer op dit artikel