artikel

Rosalia’s rariteiten cocktailbar met ‘minimal waste’

Café 654

Het idee achter Rosalia’s gaat terug naar 17e eeuw. Toen op deze wal de herberg Blauwe Jan grote bekendheid met een verzameling van rariteiten met kleine dierentuin . Pepijn van Beusekom en Rachel Bonnewell gebruikten deze historische achtergrond om de bar van hun hotel Misc nieuw leven in de blazen.

Rosalia’s rariteiten cocktailbar met ‘minimal waste’

Bij Rosalia’s Cocktailbar spelen, naast rariteiten, het milieu en duurzaamheid een grote rol. ‘Wij hebben na onze driedaagde opening in het weekend vaak niet meer dan een kwart volle 15-liter vuiniszak’ licht Pepijn van Beusekom toe. ‘Dat doen we door onze verse producten, die veelal lopend worden geleverd, helemaal van sap tot schil te gebruiken. Bovendien gebruiken we geen rietjes of servetjes.’

Bewust ingrediënten verzwijgen

cocktailbarDe cocktailkaart van Rosalia’s is mede opgezet door Wouter Bosch, de bartender die de kaart heeft ingedeeld op smaakbeleving. ‘We vertellen bewust niet de ingrediënten van de cocktail. In de mix smaken bepaalde onderdelen heel anders’, verklaart Bosch.

Cocktailbar met 5-gangenmenu

‘Onze bestlopende cocktail is Mrs Peacock uit de smaakcategorie Paradijsvogel met erwtensap; dat bestellen gasten normaal nooit zo snel.’ Van Beusekom, opgeleid als kok, heeft nog wel een droom: ‘Ik wil ooit een echt barmenu maken, 3 tot 5 gangen met bijpassende cocktails. Daar kan je echt mooie foodpairings mee maken.’

Reageer op dit artikel