artikel

Zomerdrankjes voor het terras: 8 nieuwelingen

Café 7446

De voorbereidingen voor het terrasseizoen zijn in volle gang. De drankenkaart voorzien van nieuwe zomerdrankjes hoort daar ook bij. Hieronder 8 noviteiten, zoals de verfrissende appelcider, wijncocktails en een watercocktail met vers fruit en kruidencombinaties. Ook Heineken lanceert voor het eerst in de historie een alcoholvrij bier onder de naam: Heineken 0.0.

Zomerdrankjes voor het terras: 8 nieuwelingen

 Apple Bandit Cider Apple Bandit cider glas

Apple Bandit: Verfrissende appelcider

Apple Bandit is een knisperfrisse appelcider, gemaakt van de allerbeste appels. De cider is verkrijgbaar in twee smaken: Crisp Apple en Juicy Pear. De appel-peer smaak is toegankelijk en gemaakt van Apple Bandit Cider in combinatie met puur perensap. Zacht en verfrissend. De appelcider bevat 4,5 procent alcohol. Het proces gaat als volgt. De appels worden geplet en geperst. Hierdoor komt het natuurlijke sap van de appels vrij. Aan het sap van de appels wordt gist toegevoegd. Na de verwijdering van de gist is de cider klaar voor filtratie. De cider wordt gefilterd totdat een perfecte, zuivere smaak ontstaat. Heerlijk in een groot glas met veel ijs. Applebandit.nl

 

Heineken 0.0Heineken alcoholvrij 0.0

Heineken lanceert begin maart 2017 voor het eerst in de historie van het bedrijf een alcoholvrij bier onder eigen naam: Heineken 0.0. Het bier wordt eerst in Nederland geïntroduceerd, daarna volgt uitrol naar de rest van de wereld. Heineken: ‘Wij willen de perceptie veranderen: in 2020 is 0.0-pils geen functionele keuze meer, maar een positieve keuze. Steeds meer gasten hebben de behoefte aan een gezonde, verantwoorde levensstijl. Zomerdrankjes zonder alcohol nemen toe in populariteit en Heineken Nederland speelt hier dit jaar op in. De categorie alcoholvrij bier stijgt en is on trend, maar wat alcoholvrij pilsener nodig heeft is een lekkere smaak en een cooler imago.’ Heineken.com

 

 

PIMENTO 2016 High ResolutionPimento: alcoholvrije gepeperde smaakbom

Pimento is een 0%-drankje dat sterker smaakt dan alcohol. De combinatie van gember, tonic en chilipeper zorgen voor een ware smaakexplosie en maken het een bijzonder zomerdrankje. Pimento is een verfrissende, bruisende drank met natuurlijke ingrediënten. Het bevat weinig suiker, het is pittig en vol van smaak. Het is een typische zomerdrankje dat zorgt voor een enorme kick en smaakt als een drank met alcohol. Een echt pittig gemberbier vul je aan met natuurlijke ingrediënten zoals grapefruit, limoen, ginseng en oregano. Drink het ijskoud puur of met ijs. De producent: ‘De combinatie van gember en chilipeper is uiterst geschikt om te mixen met gin, rum, wodka, tequila of zelfs bier. In Frankrijk is deze drank al een grote hit.’ Misset is benieuwd of we Pimento terug gaan zien op de terrassen dit jaar. Pimentodrink.nl

 

Watercocktail van Chaudfontaine:
fruit en kruid

Chaudfontaine_Komkommer-PaprikaOp de Nederlandse markt speelt gezondheid een steeds belangrijkere rol, niet voor niets neemt de vraag naar zomerdrankjes zonder alcohol toe. Daarbij zoeken steeds meer mensen naar een bijzondere smaakbeleving. In het kader hiervan introduceert Chaudfontaine smaakcombinaties die variëren van simpel uit te voeren tot ware kunstwerkjes: watercocktails.

Chaudfontaine adviseert de gasten te verrassen met lichte fruit- en kruidensensaties. Het merk heeft POS-materiaal, waaronder een barboek met recepten. Chaudfontaine is een Belgisch kwaliteitswater, dat ontspringt aan de voet van de Ardennen en een uitzonderlijk zuiverheid en bijzonder evenwichtige mineralensamenstelling heeft. Het water wordt nog spannender door de smaak te verrijken met fruit- en kruidencombinaties, zoals passievrucht, cherrytomaat of zoethout. Geen kunstmatige toevoegingen, enkel en alleen puur natuurlijke tonen die de verfrissing van Chaudfontaine ondersteunen. Chaudfontaine.nl

Brand Porter

Brand Porter: karamel en koffie

Een donker bier als zomerdrankje? Zeker wel met Brand Porter, het bier van Dennis Pancras en Niels Bosman die de Brand Bierbrouwwedstrijd ‘Porter’ 2016 wonnen. Kenmerkend voor het winnende bier van Dennis en Niels zijn de gebrande mouten die de karakteristieke donkere kleur geven. Daarnaast zorgen de verschillende moutsoorten voor het licht geroosterde aroma, de milde karameltonen en een hint van verse koffie met aan het einde een zachtbittere afdronk. Porter is van origine een Engels bierconcept. Het bier bevat 6 procent alcohol. Brand.nl

 

Spirit CocktailWijncocktails MG Spirit in de smaken Lime en Pineapple

Nieuw op de Nederlandse markt zijn de wijncocktails van MG Spirit.: Lime en Pineapple. Het assortiment van MG Spirit bestaat verder uit elf ‘ready to serve’ cocktails. In de flessen van 0,275 ml zit een bruisende wijncocktail op basis van cava. De cocktail is verkrijgbaar in twee smaken: Lime en Pineapple. De drankjes zijn geproduceerd in Barcelona en bevatten 4 procent alcohol.
Verder biedt MG Spirit ook ‘ready to serve’ cocktails aan op basis van gin, rum, wodka of whisky. Elf smaken zijn verkrijgbaar: Gin Tonic, Gin Lemon, Cuba Libre, Mojito, Vodka Lime, Vodka Orange, Vodka blueberry, Vodka grapefruit, Vodka pineapple, Whisky Cola en Whisky Ginger Ale. Deze cocktails hebben een alcoholpercentage van 5,5 procent. ‘The spirit voor op het terras deze zomer.’ Mgspirit.eu

 

Pommery Royal Bleu SkyPommery Royal Blue Sky

Pommery creëerde brut in 1874 en Pop in 1999. Keldermeester Thierry Gasco heeft gewerkt aan een meer hedendaagse visie op het proeven van een Pommery Champagne. Royal Blue Sky moet een nieuw universum openen en een nieuwe smaakbeleving bieden. Een ideaal zomerdrankje voor 2017 dus! Pommery Royal Blue Sky is een traditionele champagneassemblage van pinot noir, pinot meunier en chardonnay, gemengd met suiker. Een intense geur die eerst verrast door zijn rijkdom, waarna een verkwikkende frisheid vrijkomt. Royal Bleu Sky hoort gedronken te worden met ijs. Champagnepommery.com

 

Grolsch Limoen 0.0Nieuwe smaak 0.0% Grolsch Radler
Grolsch 0.0% Limoen

Ook in het terrasseizoen van 2017 zal er vraag zijn naar Radler. Het alcoholvrije Radler-segment groeit namelijk nog steeds, net als vraag naar zomerdrankjes znd Grolsch speelt hierop in met de introductie van Grolsch 0.0% Limoen. Deze Radler is gebrouwen van geselecteerde ingrediënten en het sprankelende bronwater van Grolsch. Daarna gemixt met echt vruchtensap door de meesterbrouwers van Grolsch. Dit alcoholvrije drankje is licht zoet en fris van smaak. Grolsch: ‘Bovendien bevat deze nieuwe variant 35 procent minder suiker dan het gemiddelde suikergehalte van alle Radlers die in Nederland verkocht worden.’ Vanaf week 10 2017 is 0.0% Limoen verkrijgbaar. Koninklijkegrolsch.nl

 

Wil je goed voorbereid het terrasseizoen ingaan? Schrijf je dan nu in voor de Terras Bootcamp op 17 maart. Voor abonnees van Misset Horeca hebben we een leuke kortingsactie!

Inschrijven Terras Bootcamp

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels