blog

Vergunning voor 30 april waardeloos?

Café

Je zal maar ondernemer zijn in een gemeente waar de vergunningsaanvraag voor Koninginnedag al vóór 1 januari binnen moest zijn. Zoals, pak ‘m beet, Amsterdam.

Vergunning voor 30 april waardeloos?

Voor ondernemers rond de Dam die jaarlijks een mooie omzet draaien met hun buitentap, kan de troonswissel een flinke streep door de rekening betekenen. De binnenstad verandert tijdens de kroningsdag vermoedelijk in een nauwelijks neembare vesting en reken maar dat aan al verleende vergunningen getornd gaat worden. Amsterdam heeft immers al aangekondigd ingediende verzoeken voor de binnenstad opnieuw te bekijken.

Pikant detail is dat burgemeester Van der Laan al eerder op de hoogte was gesteld van de voorgenomen wijzigingen in het programma op 30 april in zijn stad. De vraag is: hoeveel eerder? Wist hij dat al vóór 21 december? Want dan is de beoordeling van vergunningaanvragen wel heel hypocriet verlopen.

Of je zal ondernemer zijn in de plaatsen waar de koninklijke familie op bezoek zou gaan, Amstelveen en De Rijp. De feesten daar zullen onverminderd doorgang vinden, maar dan zonder de tienduizenden extra bezoekers die op de Koningin af waren gekomen. Vooruit, deze twee dorpen krijgen volgend jaar een herkansing met de eerste Koningsdag, maar daar heb je voor boekjaar 2013 helemaal niets aan. Je zal al kosten gemaakt hebben.

Of, zoals een ondernemer op Twitter grapte, je zal maar net voor de komende vijf jaar de vergunning binnen hebben voor 30 april.

Ach, voorkómen hadden deze vergunningsperikelen niet kunnen worden, maar zuur is het voor sommigen wel.

Reageer op dit artikel