blog

Zuipen

Café

Heeft u wel eens naar ‘Oh Oh Cherso’ gekeken? Ik wel. En wat voel ik me dan ineens enorm geciviliseerd, verstandig en braaf. Het zullen je kinderen maar zijn. Zuipend, lallend, brallend, wippend en kotsend bewegen de losgeslagen Hagenezen zich door de serie. Hoe triest.

Zuipen

Maar – eerlijk is eerlijk – ook wel vermakelijk. Niet voor niets kijken er steevast meer dan een miljoen mensen naar het programma. Ik moet een beetje lachen als ik lees dat de Gelderse politiek in de stress schiet als blijkt dat een groepje Achterhoekse jongeren misschien wel de hoofdrol krijgt in de volgende serie. Owowow, straks denken de mensen nog dat er in de Achterhoek ook andere jongeren wonen dan alleen godvruchtige, melkdrinkende boerenzonen en -dochters.

En ook de drankenindustrie is inmiddels op de barricade geklommen. Foei toch. Het hele beeld van nippen aan een glaasje cognac of wijn wordt door Oh Oh Cherso resoluut naar de haaien geholpen. Alcohol is niet om te zuipen, maar om van te genieten. En wel met mate! Tsjongejonge. Ik had gedacht dat de drankenhandel juist wel blij zou zijn met Oh Oh Cherso. Lekker veel drank en bijbehorende lol op de tv. Ik ga ook weer eens een rummetje-cola proberen na het zien van zo’n leuk feestje. Ik ga er in ieder geval niet minder van drinken! 
Misschien nog wel het allergrappigste vind ik dat zowel politici als de Stiva met RTL willen praten over het stoppen van de serie. Get serious! 
Ze denken toch niet echt dat RTL op basis van dit soort argumenten zo’n succesnummer aan de kant schuift? Hou op. Ga aan je werk. Je geeft de crew van ‘Oh Oh’ alleen maar extra reclame.

Reageer op dit artikel