blog

Blog: ondernemers met onderscheid

Café

Een erg leuke verschuiving, of kunnen we het beter een nieuwe trend noemen, daar viel mijn oog steeds vaker op. Restauranteigenaren die zich onderscheiden van het gros, differentiëren of is het juist identificeren. Over de beste benaming ben ik nog niet uit.

Blog: ondernemers met onderscheid

Waar mijn oog op viel is de ontwikkeling van de bier-spijs combinatie. Waar het al jaren een gewoonte is om wijn-spijs combinaties aan te bieden verschuift het nu naar bier-spijs combinaties.

Buiten het reguliere aanbod – het biertje uit de tap van de gerenommeerde merken – komen er steeds meer kleine brouwerijen opzetten. Wat de keuze en smakendiversiteit er leuker op maakt. Deze opstomende brouwerijen maken indruk bij het publiek. Gevolg: bier is weer hot!

Er zijn al diverse restaurateurs die hun ‘eigen’ biertje in de markt zetten. In samenspraak met de brouwer wordt er een bier ontwikkeld wat aansluit bij de wensen van de restaurateur. Dit proces is enorm leuk om te zien, hoogstaande gerechten met een begeleidend bier. Ik hoop dat het blijft en verder toeneemt.

Lokaal hebben wij in Zierikzee ook een ondernemende restaurateur. Vlak voor de drukste periode van het jaar kregen we een sneakpreview op zijn Facebook pagina. Ingezoomde foto’s met daarbij de vraag of iemand wist welk nieuw product er bij kees binnenkort gepresenteerd werd. Veel, heel veel reacties leverde dit op. En reacties is free publicity!

Bezig zijn met je bedrijf en inspringen op de actualiteit, dan ben je als ondernemer onderscheidend bezig. Ik zie er graag meer van.

Reageer op dit artikel