blog

Terras Bootcamp-blog Amy Bovelander: ‘Bestellen en betalen met eigen telefoon

Café

Bij Satelliet Meubelen in Breda vond op maandag 10 maart de Misset Horeca Terras Bootcamp plaats. Ruim driehonderd deelnemers woonden sessies bij, gingen aan de slag met terrassen en kregen uitgebreide mogelijkheden tot netwerken. De vijf sessies waren Keuken, Inspiratie, Logistiek, Communicatie en Personeel. Alle sessieleiders kijken in een blog terug op hun ervaring van die dag. Wat viel hun op en wat hebben zij ervan opgestoken? In deel II, Amy Bovelander, accountmanager bij MyOrder en sessieleider van het onderdeel ‘Logistiek’.

Terras Bootcamp-blog Amy Bovelander: ‘Bestellen en betalen met eigen telefoon

‘Bij de sessie ‘Logistiek’ lag de nadruk op gemak en organisatie: waar loop je aan bij logistiek op het terras, welke tips heb je voor collega’s en hoe kan technologie bijdragen aan het verhogen van efficiency, omzet en klanttevredenheid?

Tijden veranderen

‘Tegenwoordig heeft iedereen een mobiele telefoon bij zich. Ook alles wat in de portemonnee zit, wordt digitaal. Als je dat combineert kan de telefoon fungeren als handheld;  ‘bring you own device’.  Met de telefoon kan je bestellen en betalen. Je hoeft dus niet te wachten op de ober en je hebt geen contant geld of pinpas nodig. Bijkomend voordeel is dat je alle bonnen digitaal kan bewaren. Op korte termijn kan je ook digitaal punten sparen, coupons gebruiken en relevante aanbiedingen inzien en gebruiken.’

Aanvulling

‘Zoals gezegd: tijden veranderen, maar ze veranderen ook snel. Tijdens de sessie drukte ik ondernemers op het hart tijdig te zien wat er gebeurt en wat de behoefte is en blijft van de gast. Het mobiele kanaal zal op korte termijn nog geen volledige vervanging zijn op het huidige bestel- en betaalproces, maar wel een welkome aanvulling.

Het enthousiasme van de deelnemers en het uitwisselen van ervaringen onderling was mooi om te zien. Op het gebruik van de mobiele telefoon waren de reacties nog wisselend. Enerzijds was men erg enthousiast. Anderzijds merkte ik dat er zorgen waren over de mogelijkheden over bijvoorbeeld het geven van een fooi en de leeftijdsgrens van 18 jaar.’

Goed geregeld

‘Ik was erg verrast door de energieke opening en het uitgewerkte thema van de bootcamp. Bijzonder goed geregeld. Voor de deelnemers was het ongetwijfeld een erg leerzame, maar ook leuke dag, met voldoende mogelijkheid tot netwerken. Mooi om hier een onderdeel van geweest te zijn.

Discussieer mee over Terras op Misset Horeca Connect.

Schrijf u hier in voor de Misset Horeca Terras Top 100.

Reageer op dit artikel