blog

Koekjes en borrelnootjes

Café

Veel horecaondernemers hebben waarschijnlijk, net als vele andere Nederlanders, maximaal twee kinderen. Als ze er drie zouden hebben, zouden ze één en ander wellicht anders organiseren.

Koekjes en borrelnootjes

Zelf heb ik sinds een jaar ook twee kinderen. Als ik voorheen met mijn vrouw en zoontje de stad in ging om koffie te drinken, dan was altijd óf ik óf mijn vrouw haar koekje kwijt aan onze zoon.

Appelsap

Oftewel 50-50 dat je zelf eens een keer je koekje op kon eten, aangezien je bij een appelsapje vrijwel nooit een koekje krijgt.

Nu ik twee kinderen heb, eet ik jammer genoeg geen koekjes meer. Maar ach, wie zeurt daar om? Dat heb je als ouder toch wel over voor je kroost?!

Kinderen

Afgelopen maand kwam ik echter iemand tegen die drie kinderen heeft. En ja, dan heb je dus een probleem: drie kinderen, twee koekjes…. Los dat maar eens op.

Koffie

Het delen van die koekjes krijgt dan ineens een andere dimensie. Waarom krijg je wel koekjes bij de koffie, maar niet bij de appelsap? Dat is toch eigenlijk verre van gastvriendelijk?

Juist kinderen jengelen die hele dag om wat lekkers. Ga je dan een keer buiten de deur wat drinken, dan worden die kinderen consequent overgeslagen!

Kosten

Waarom is het zo moeilijk om gewoon een schoteltje koekjes op tafel te zetten? Natuurlijk kost dat iets meer, maar dat kun je altijd in je prijs per kopje doorberekenen.

Herhalingsbezoek

Van de andere kant ben ik ervan overtuigd dat het oplevert door meer herhalingsbezoek en betere fooien.

Borrel

Daar komt bij: in de zelfde kroegen waar je ’s morgens geen koekjes voor de kinderen krijgt, staat ’s middags bij de borrel wel een bakje borrelnootjes op tafel waar iedereen in mag graaien. Dat is toch meten met twee maten?

Reageer op dit artikel