blog

Vunzig broodje

Café

Op een terras in Hengelo zat een haar in een broodje. ‘Er zit een haartje in mijn braaaudjuhh, mongool’, riep het meisje uit het westen tegen een gast uit Tukkerland die haar een arrogant stuk vreten vond.

Vunzig broodje

Waarschijnlijk omdat ze het broodje eerst had opgegeten en toen pas haar beklag deed. Het meisje vroeg zich af waar de tukkergast zich mee bemoeide. Misschien moest hij zijn tanden eens poetsen?

Het tafereeltje werd stiekem gefilmd door een andere terrasgast, die besefte dat hij hier een broodje goud in handen hand. Op het dringende verzoek van het meisje om het filmpje te verwijderen – ‘anders sla ik jou kop er ook af’- reageerde de Alberto Stegeman-van-het-Oosten met een droog ‘neuh’. Om daarna met gevaar voor eigen leven door te filmen met zijn ‘kankercamera’. Dat was moedig.

Maar de echte helden rol in dit epos was voor Martijn Blikmans, kelner en hoofdrolspeler in het filmpje. Hij liet de meiden de drankjes betalen en haalde broodjes van de rekening. Tussendoor maande hij Alberto om te stoppen met filmen. (Die had daar trouwens maling aan. ‘Wie zegt dat ik film dan?’)

Blikmans een paar dagen later in de pers: ‘Je moet het gewoon rustig oplossen en zorgen dat de ruziemakers van het terras verdwijnen.’ Een prachtige reactie van deze horeca-professional. Of er echt een haartje in het braaaudjuhh zat, betwijfelde hij. ‘Het lijkt me sterk. De kok die de broodjes maakt, is kaal. Zijn haar was het zeker niet.’

Zelden kauwden we met z’n allen zo smakelijk op een broodje vunzigheid. Het internetfilmpje is inmiddels 2,5 miljoen keer bekeken. Uit de honderden reacties, waaronder vele van horecaondernemers, blijkt dat de dames bekenden zijn en vaker iets in hun eten hebben aangetroffen…

Reageer op dit artikel