blog

Laat je inspireren

Café 554

Het afgelopen jaar was ik de Nederlandse winnaar van World Class. World Class, georganiseerd door Diageo Reserve, is een cocktailwedstrijd voor bartenders die het hele jaar duurt en is onderverdeeld in meerdere wedstrijddagen.

Laat je inspireren

Zo moeten de bartenders in Nederland hun eigen cocktailcreaties op twee momenten presenteren tijdens, wat uiteindelijk wordt afgesloten met een grote finaledag vol verschillende opdrachten. De daaropvolgende internationale finale is een week vol zenuwslopende opdrachten en presentaties. Het kost redelijk veel tijd maar ook geld, omdat je alles tot in den treure moet uitproberen en afstemmen. Toch raad ik iedere bartender aan mee te doen aan dit soort wedstrijden. Je leert er enorm veel van en het kan leiden tot mooie nieuwe uitdagingen.

Door het winnen van de World Class ben ik nu onderdeel van de ‘World Class Family’, de club van de winnende bartenders. Deze bartenders moeten als voorbeeld dienen voor aspirant-bartenders en hopelijk ambassadeurs voor het bedrijf.

Wanneer je World Class in Nederland wint, behoor je automatisch tot de groep ‘Western-Europe Winners’ en vlieg je met zijn allen naar een stad in Europa voor een driedaagse bootcamp. Deze bootcamp is het begin van de familie en daarna wordt de groep alleen maar hechter. Je gaat namelijk samen door de zenuwslopende finale en de daaropvolgende pr-achtbaan. Na de finales heb ik alle West-Europa winnaars op een afterparty bij mij thuis gehad, met een bezoek aan de Ketel One-distilleerderij als excuus. Onlangs waren we met de hele groep op whiskytour in Schotland, waar we de mooiste single malts hebben geproefd, onze eigen blends hebben gemaakt en veel hebben gelachen.

Ook meedoen aan een wedstrijd? Laat je dan inspireren op de Perfect Serve Barshow, een vakbeurs voor en door bartenders die op 23 en 24 mei in de WesterLiefde Amsterdam op het programma staat. Op deze derde editie is een mix van innovatie, high-end service, de nieuwste en gerenommeerde drankenmerken en barproducten te vinden. Er is een interessant aanbod van seminars, tastings, competities, product showcasing en experience stands.

Ik draag ook m’n steentje bij aan de Perfect Serve Barshow en mag voor Misset Horeca 4 x 2 kaarten weggeven. Geïnteresseerd? Mail dan je gegevens en dag van voorkeur naar: redactie.horeca@vakmedianet.nl. Op 14 april maken we de winnaars via een trekking bekend op Missethoreca.nl.

Reageer op dit artikel