fotoreportage

Starbucks op besneeuwde berg van 2.400 meter hoogte

Café

Starbucks verovert met grote snelheid Nederland. Vooral in Amsterdam schieten de filialen als paddestoelen uit de grond. En bijzonder, bij AC De Meern gaat binnenkort de eerste vestiging langs de snelweg open. Maar in thuisland Amerika verrast de koffiereus ook. Onlangs opende een Starbucks op een berg van 2.400 meter hoogte.

Starbucks op besneeuwde berg van 2.400 meter hoogte

En wel in skigebied Squaw Valley, bij Lake Tahoe in de staat Californië. De koffie wordt verstrekt via het zogeheten ski-in/ski-out-concept. Een soort drive-thru, zoals bij de grote hamburgerketens. Bij het ene raampje bestellen en betalen en bij een ander raampje afhalen.

Al is de ski-in/ski-out maar een onderdeel. Want het filiaal in Squaw Valley is volledig geoutilleerd. Met een grote counter en ruime relaxruimte. De vestiging zit op de Gold Coast, halverwege de berg c.q. het Olympische (Winterspelen 1960) skigebied.

 

Foto’s: Squaw.com

Reageer op dit artikel