fotoreportage

Foto’s Oedipus brouwerij in Amsterdam Noord

Café

De nieuwe brouwerij van biermerk Oedipus in Amsterdam Noord gaat elke twee weken een nieuw biertje uitbrengen. De brouwerij zit op het voormalig Stork-terrein. Naast brouwerij fungeert de locatie ook als proeflokaal op vrijdag en zaterdag.

Foto’s Oedipus brouwerij in Amsterdam Noord

‘De opening van de brouwerij is een logische stap in de groei van Oedipus. Er is steeds meer vraag naar ons bier en mensen willen blijvend verrast worden. Zelf willen we met creativiteit de kwaliteit van ons bier steeds beter maken. In de nieuwe brouwerij kunnen we deze uitdaging aan door te experimenteren met nieuwe smaken en technieken. Dit zorgt elke twee weken voor een nieuw biertje dat te drinken is in ons proeflokaal, stuk voor stuk met een eigen smaak en identiteit,’ zegt Sander Nederveen (32), brouwmeester en mede-oprichter Oedipus Brewing.

Oedipus Brewing

Oedipus Brewing is opgericht door vier vrienden: Alex Mager, Paul Brouwer Sander Nederveen en Rick Nelson. Zij zijn drie en een half jaar geleden begonnen met het brouwen van hun speciale bieren in een klein appartement in de Amsterdamse binnenstad.

14.000 liter bier

Sindsdien groeide Oedipus behoorlijk. De productie lag in januari 2014 op 2.000 liter, in januari 2015 op 14.000 liter. In november kwam er een vijfde partner bij, Tristan Spits, die de vrienden helpt met de algemene bedrijfsvoering.

Oedipus bij AH en Hema

Daarnaast is er extra personeel aangetrokken voor in de bar, distributie en administratie, dit brengt het totale personeelsbestand naar 10.  Het bier is ook op steeds meer plekken te verkrijgen. Waar het eerst alleen werd verkocht in slijterijen en horeca, liggen sinds maart ook 2 bieren van Oedipus in de schappen van supermarktketen Albert Heijn en Hema.

Geen huur betalen

Behalve aan de brouwerij en het proeflokaal biedt het Oedipus-pand ruimte aan kunstenaars om te werken en te exposeren. Deze kunstenaars hoeven hier geen huur voor te betalen, maar maken in ruil voor het gebruik een ontwerp voor een fles of ander artwork van Oedipus.

Reageer op dit artikel