fotoreportage

Jubilerend Café Morshuis (ver)bouwt toekomstbestendig speciaalbiercafé

Café

Café Morshuis in Albergen bestaat dit jaar haar liefst 155 jaar. Met Edward en Olga Morshuis staat inmiddels de vierde generatie eigenaren aan het roer van het familiebedrijf. Het café is onderdeel van Partycentrum Morshuis en heeft een complete ‘make-over’ gekregen.

Jubilerend Café Morshuis (ver)bouwt toekomstbestendig speciaalbiercafé

Het feit dat de vierde generatie aan het roer staat in het top-100-café in het Overijsselse Albergen, wil niet zeggen dat er sprake is van ‘ouderwets’ of ‘traditioneel.’ Vorig jaar werd het complete zalencentrum verbouwd, nu is het (ABT)-café toekomstbestendig gemaakt en heeft een complete make-over gekregen.

Meegaan met speciaalbiertrend
Vooral het toenemend aantal speciaalbierliefhebbers is één van de grote drijfveren voor Edward en Olga Morshuis geweest. Zo is de bar compleet aangepast aan de toegenomen vraag naar speciaalbier en is er een aparte lounge-hoek gecreëerd met een grote open haard waar mensen om heen kunnen zitten. ‘Bij onze slijterij Pakhuis Twente merken we dat er tegenwoordig steeds meer speciaalbier liefhebbers zijn en de vraag er naar ontzettend stijgt. Daar willen wij naast het ruime assortiment aan flesjes en vaten bij Pakhuis Twente, ook aan tegemoet komen met speciaalbieren aan de tap in het café. Daarom hebben wij de bar resoluut aangepakt en ervoor gezorgd dat we een bar hebben gemaakt wat in Nederland echt uniek is. De tapinstallatie is rechtstreeks verbonden met vaten in een speciaal gebouwde koelcel. Dit zorgt ervoor dat houdbaarheid en kwaliteit van het bier nog beter gewaarborgd kan worden.’

 

Reageer op dit artikel