fotoreportage

Ajaxterras Stadsschouwburg wordt zomertuin

Café

De Stadsschouwburg in Amsterdam heeft haar balkon – het Ajaxterras – met uitzicht op het Leidseplein – getransformeerd tot een zomertuin. De Schouwburg – met de horeca weer in eigen beheer – runt het terras samen met de cafe-restaurant Stanislavski, dat in de Schouwburg zit. De Schouwburg heeft de horeca in eigen beheer waar voorheen de locatie in handen was van Paul Hermanides van Amsterdam Village Company.

Ajaxterras Stadsschouwburg wordt zomertuin

De hele zomer lang is het ‘park’ zeven dagen per week open. Op donderdag, vrijdag en zaterdag is er  muzikaal en cultureel vertier, van poëzie en yogales tot openluchtbioscoop en dj’s. ‘We zijn Zomertuin gestart omdat deze prachtige plek midden in de stad normaal gesproken niet toegankelijk is voor het publiek. Met dit pop-up park willen we het op een speelse manier ontsluiten voor de bewoners en bezoekers van Amsterdam.’

Reageer op dit artikel