fotoreportage

Green Belt Lounge, Wuxi

Café

Green Belt Lounge is een opmerkelijke bar en lounge in de oude industriële stad Wuxi in China. De zaak heeft geen ramen en dus geen natuurlijk licht. Toch is er warmte en licht in de zaak door een rustig kleurenpalet en door bijzondere elementen en effecten. Een weelderig plantengroei aan het plafond in de lounge is daar een voorbeeld van.

Green Belt Lounge, Wuxi

Aan het groene plafond hangen verschillende planten ondersteboven, waaronder varens. Een vlechtwerk van bamboe versterkt dit visuele kunstwerk. Heldere verlichtingsbuizen naast het groen brengt een soort van natuurlijk licht in de ruimte. De designer gebruikt matte en glanzende materialen met spiegels. Deze geven een magisch effect in de zaak, waardoor de beplanting aan het plafond worden weerspiegeld op de grond. Het overige meubilair is simpel en minimalistisch.
Locatie: Daiwa house in Wuxi, provincie Jiangsu in China
Type: bar, lounge
Foto’s: Studio W, Wataru Ishida
Design: PRISM Design

Reageer op dit artikel