fotoreportage

Sfeerverslag NK Tapwedstrijden: wie is de beste tapper van Nederland

Café

In de grote finale van het NK Tapwedstrijden, streden 48 finalisten om de eer van Beste biertapper van Nederland. In de eerste twee rondes diende alle deelnemers, twee vaasjes en twee fluitjes te tappen. De jury beoordeelde vervolgens op glas/freshbehandeling/doorwerken, tappen, afschuimen, egaal schuim (zonder bellen), een aanwezige lichte bolling, gastvrijheid tijdens het uitserveren, het serveren van de biertjes, de juiste hoogte van het schuim en de gelijke hoogte van het schuim van de twee biertjes. Over twee rondes werd een gemiddelde scores berekend, waarna de tien beste tappers naar de finale gingen. Hierin dienden zij opnieuw twee fluitjes en twee vaasjes te tappen en daarnaast twee speciaalbieren uit fles op het dienblad: een Grolsch Kanon en een La Trappe Quadrupel. Een sfeerverslag.

Sfeerverslag NK Tapwedstrijden: wie is de beste tapper van Nederland
Reageer op dit artikel