fotoreportage

Foto’s: Du Nord, Kaatsheuvel

Café 4943

In het nieuwe winkelcentrum van Kaatsheuvel startte Hugo de Ruijter in april, zonder financiering van de bank, zijn eerste horecazaak. Grand café Du Nord heeft elementen die verwijzen naar de rijke geschiedenis van een leerlooierij in de stad.

Foto’s: Du Nord, Kaatsheuvel

‘In een nieuwbouwpand een fabriekssfeer creëren, werkt niet. Dat wordt een decor’, zo meent de 36-jarige eigenaar. Daarom sieren gerecyclede leren handtassen en broekriemen het interieur. ‘Zo voelt de sfeer vertrouwd en toch vernieuwend.’ Hugo de Ruijter ontwikkelde samen met Nicole Beers van Beers|Brickworks de ‘identiteit’ van Du Nord. ‘Ik praat niet over concept maar over identiteit’, zegt De Ruijter. ‘Identiteit heeft een langdurig bestaan. Concept is tijdelijk.’

Vrouwelijke en mannelijke zones

De brede zaak is verdeeld in zones met verschillende sferen. ‘We hebben vrouwelijke en mannelijke hoekjes’, zegt De Ruijter. ‘De mannelijke settings zijn ruig, met stoere elementen zoals een boomstamtafel, een wand met stoere broekriemen, een fotowand met een bliksem boven de Loonse en Drunense Duinen. De vrouwelijke zones zijn eleganter, met sierlijke zitjes, groen gespoten handtassen aan een wand en een grote foto gemaakt met mooi weer van hetzelfde park in de buurt.’

Design: Beers/Brickworks
Beeld: René van Dongen Fotografie

Reageer op dit artikel