fotoreportage

Foto’s: 15 Kitchen & Bar, Moskou

Café 632

Na het succes van pop-up restaurant en bar Door 19 besloten de initiatiefnemers een permanente vestiging te zoeken voor het concept onder de naam 15 Kitchen & Bar. Net als bij Door 19 staat er om de drie maanden een andere chef-kok, afkomstig van over de hele wereld. ‘Koken in een zaak met een artistieke sfeer’, zegt designbureau PH. D over het
Moskouse restaurant.

Foto’s: 15 Kitchen & Bar, Moskou

‘Niet alleen de gerechten zijn verrassend, ook de inrichting van 15 Kitchen & Bar in Moskou en de sfeer maakt de gast nieuwsgierig. Dit komt mede door het gebruik van onverwachte elementen in het interieur’, zegt de designbureau PH.D. De ontwerper omschrijft 15 Kitchen & Bar als trendy met een artistiek tintje. ‘Onderscheidend, zeker gezien de zakelijke wijk waar het pand staat.’

Tweede leven

De meubels in de zaak zijn gekocht, zelf gemaakt of afkomstig van Door 19. Door speciale items aan dit meubilair toe te voegen, krijgen ze een nieuw leven. Zo zijn de tafelpoten versierd met grote kralen. ‘We zochten naar ludieke oplossingen door het interieur te mengen met een vreemde elementen, een grapje of te spelen met vormen’, zegt PH.D.

Kunst

Kunst werd ook verwerkt in het design. Honderden linialen sieren de wand achter de bar dat een Mondriaan-achtig kunstwerk uitstraalt. De graffitikunst aan de muren is van een Russische kunstenaarsgroep ‘Crocodile Power’. Het ventilatiesysteem aan het plafond werd mintgroen, wat tevens de hoofdkleur in het interieur is. ‘De buizen aan het plafond zorgen voor een sculpturaal meesterwerk en een bijzonder design-element’, aldus de designer.

Design en beeld: PH.D architectural bureau

Reageer op dit artikel