fotoreportage

Foto’s: Taveerne Rabenhaupt

Café 744

Bier en kip staan centraal bij de nieuwe Taveerne Rabenhaupt aan het Gedempte Zuiderdiep in Groningen, onderdeel van de Martini Hotel Group van Fred Dalebout en Frans Kappenburg.   Het is de enige taveerne in de stad waar gasten zelf hun bier mogen tappen aan tafel.

Foto’s: Taveerne Rabenhaupt

Kenmerken van de taveerne zijn de drie taptafels, een grote grill en gerechten met biologische scharrelkip en bier van tap of fles. De zaak is elke dag vanaf 10 uur geopend.   Het bedrijf is vernoemd naar legercommandant Carel Rabenhaupt die in 1672 (16,72 euro is de prijs van twee liter bier aan een taptafel) de stad met succes verdedigde tegen de aanvallen van Bommen Berend.

De dagelijkse leiding van het bedrijf komt in handen van Han Plaggemars, keukenchef is Barthyl Hendriks. Rabenhaupt heeft 120 stoelen binnen en op het terras zijn er ongeveer 100.

Bekijk hier meer Nederlandse, nieuwe horecabedrijven.

Reageer op dit artikel