fotoreportage

Horecainterieur: Bierboutique Rotterdam

Café 7072

Iris Wulffraat en Jan Wouters openden in de Rotterdamse Witte de Withstraat de Bierboutique. De initiatiefnemers willen bier drinken naar een hoger niveau tillen. ‘Geen bierhonk vol met mannen, maar een warm, bijzonder biercafé waar ook vrouwen zich thuis voelen.’

Horecainterieur: Bierboutique Rotterdam

De Bierboutique ligt recht tegenover het eetcafé Opa, waarvan Iris Wulffraat ook de uitbater is.
Wulffraat kon het vrijkomende historisch pandje tegenover haar eetcafé niet laten lopen. ‘Mijn zakenpartner Jan Wouters en ik zijn gevoelsmensen en geen conceptdenkers. Voor dat laatste hebben we De Horecafabriek ingehuurd. We waren het er gelijk over eens dat we de uitstraling van de prachtige gevel moesten doortrekken in het horecainterieur. Het designbureau zorgde voor een perfecte routing in onze kleine zaak’, zegt Wulffraat.

Bierboutique is biercafé nieuwe stijl

Ronde vormen, zachte fluwelen stoffen, kussens, kaarsen en sfeervolle verlichting maken de zaak warm. Het plaatje van een vrouwelijk biercafé wordt afgemaakt in combinatie met zwarte tegels en gouden wanden en plafonds. Wulffraat: ‘Het horecainterieur én het concept is nieuw, echt van deze tijd.

Ver weg blijven van vintage meubels

Biercafés zijn meestal ingericht met hout en staal. Wij wilden totaal iets anders en ver weg blijven van de jaren 60-inrichting met vintage meubels’, vertelt ze enthousiast. ‘Bierboutique is jong en een knusse plek waar je graag afspreekt. En dat blijkt, want in grote getalen wordt er bij ons gedatet. Heel wat tafeltjes zijn gevuld met Tinder-afspraakjes. Ontzettend leuk dat het werkt. De verhouding man-vrouw is 50/50.’

Hoptails: cocktails op basis van bier

Met persoonlijke suggesties en hoptails (cocktails op basis van bier) hopen de ondernemers vrouwelijke gasten te verleiden tot het drinken van speciaalbier. Vooralsnog lijkt die missie geslaagd. Vanaf dag één zit de zaak vol… met bierdrinkende mannen én vrouwen.
Naast tien speciaalbieren op de tap en de 70 verschillende bieren op de fles kunnen de gasten ook luxe (kleine) gerechten bestellen zoals oesters, soepen en planken met kazen en charcuterie. Wulffraat: ‘We hebben net een nieuwe mix & match kaart: ‘kroegeten’, maar dan van heel goede kwaliteit. Alle kleine gerechten, kun je ook in een maat groter bestellen.’

Nog meer openingen dit jaar in de Rotterdamse Witte de Withstraat. Lees hier meer.

Reageer op dit artikel