fotoreportage

Foto’s Dutch Tea Festival 2017 

Café 407

1500 mensen kwamen naar DeFabrique in Utrecht voor het Dutch Tea Festival 2017. op zondag 28 mei. Het was de tweede editie van het festival met thee in de hoofdrol. Bekijk hier de beelden.

Foto’s Dutch Tea Festival 2017 

Nieuw dit jaar was de PROzone met speciale workshops voor de gevorderde theedrinker. De workshops van de Dutch Tea Champion 2017 Jozefien Muylle en andere theeprofessionals gingen diep in op verschillende theesoorten en -landen. Het was er drukker dan verwacht. ‘Blijkbaar hebben ook theekenners behoefte aan een evenement rondom hun favoriete drank,’ concludeert organisator Nikki Hoolwerf. ‘De PROzone blijft volgend jaar dan ook onderdeel van het programma.’

Volgend jaar vindt de derde editie van het Dutch Tea Festival plaats op zondag 27 mei 2018.

Door de voorspelde warmte was het in 2017 al vroeg een drukte van belang in de industriële loodsen van evenementenlocatie DeFabrique. ‘Na het succes van de Nederlandse primeur in 2016, was het festival dit jaar ruimer opgezet om het publiek optimaal te kunnen laten genieten,’ aldus organisator Nikki Hoolwerf. Populaire programma-onderdelen als het maken van Matcha thee en het combineren van thee met gerechten boden daardoor genoeg plaats voor de leergierige bezoekers.

Theemarkt op Dutch Tea Festival

Met ruim 55 standhouders was de theemarkt de grootste ooit in Nederland. Naast thee in uiteenlopende smaken proefden bezoekers ook chocolade, koffie, biertjes en verrassend knapperige cannoli’s. Meerdere stands boden iced tea aan; met het mooie weer favoriet.

De foto’s zijn gemaakt door Dennis Daamen.

Meer over thee op Misset Horeca:

Reageer op dit artikel