fotoreportage

Horecainterieur: brewpub Poesiat & Kater Amsterdam

Café 1101

Rond 1900 was de De Gekroonde Valk de grootste brouwerij van Nederland, maar door het missen van de aansluiting op ‘lichte’ bieren viel het doek. Een aantal liefhebbers richtte een stichting op. Met de bemachtigde receptuur en een eigen brewpub in Amsterdam blazen ze het merk Van Vollenhoven nieuw leven in.

Horecainterieur: brewpub Poesiat & Kater Amsterdam
AMSTERDAM - Proeflokaal Poesiat & Kater. FOTO: DIEDERIK VAN DER LAAN

Nadat de mannen achter de stichting De Gekroonde Valk via de kleindochter van de laatste brouwer de originele receptuur hadden bemachtigd, werd in 2006 het extra stout nieuw leven ingeblazen. ‘We waren op zoek naar een sfeervol vrijstaand pand voor onze eigen brewpub Poesiat & Kater en vonden dat in het 19e eeuws oude fabriekspand in Oostpoort, waar voorheen de dierenopvang huisde’, vertelt Jorn Stouten.

Bier in de hoofdrol bij Poesiat & Kater

‘We brouwen onder het merk Van Vollenhoven alle historische bieren. Onder Poesiat & Kater doen we het experimentele werk met wilde gisten zoals onze Gose Wisse’, licht de brouwmeester en moleculiar bioloog Dr. Julián Álvarez Zárate toe. Bij Poesiat vervult het bier echt de hoofdrol. ‘We hebben een beperkt menu met zes gerechten maar een enorm uitgebreide borrelkaart met bij elk hapje een suggestie voor een passend bier. We blijven tenslotte een brewpub’, stelt Stouten.

Cijfers

Poesiat & Kater, Polderweg 648
Amsterdam

15
fte’s waarvan 4 in de keuken

70
couverts binnen, 50 op entresol en nog zo’n 125 op het terras

1.000.00
financiering met eigen geld, een lening en 50% via crowdfunding

7
duizendliter-vaten boven de tap met 18 compensatorkranen

 

Het horecainterieur van een ander net geopende Amsterdams horecazaak bekijken? Hier de foto’s en cijfers van restaurant Moer. 

 

Reageer op dit artikel