fotoreportage

Horecainterieur: wijncafé Rayleigh & Ramsay in Amsterdam

Café 1089

Tim Majoie en Jan Keyenberg waren op zoek naar een plek voor hun wijnbar toen ze een eetwinkeltje, met de juiste vergunning op de hoek met de Overtoom zagen. Een buurt met veel nieuw geopende horeca en dus potentie. Zo kwam hun droom binnen bereik; een wijnbar in ‘caféstijl’ waar je zelf eigen wijn tapt.

Horecainterieur: wijncafé Rayleigh & Ramsay in Amsterdam

Keyenberg wil Rayleigh & Ramsay liever geen wijnbar noemen. ‘Liever wijncafé. Ik erger me al jaren aan het gebral over wijn. Altijd die verhalen over terroir en vatrijping. Wijn moet gewoon lekker zijn.’ Om die reden besloten de mannen achter Rayleigh & Ramsay  in zee te gaan met Bytheglass.

Gasten tappen zelf

‘We hebben honderd wijnen open in het systeem. Je kunt kiezen voor een slok, half glas of lekker vol glas wijn.’ De wijnen starten bij €0,75 voor een proefglas van 25 ml tot €15,95 voor een glas van 150 ml van de duurste wijn, die je zelf tapt uit de klimaatkasten. ‘Ons wijncafé is genoemd naar de ontdekkers van argon, Rayleigh & Ramsay , het edelgas dat het Bytheglass-systeem mogelijk maakt.’

Wijn meenemen voor thuis

De wijn kan ook voor thuisgebruik worden gekocht en meegenomen. ‘Via de smart-
phone koop je wijn’, zegt Keyenberg, een deur verder staat het voor je klaar tegen één euro boven de wijnhandelsprijs.’

Cijfers Rayleigh & Ramsay

Zocherstraat 2, Amsterdam

280.000
euro investering waarvan circa €12.0.000 voor Bytheglass systeem

14.50
euro mark-up op de meeneemprijs voor een hele fles in de wijnbar

100
wijnen per slok, half glas of 150 ml vol glas; slok vanaf €0,75 en duurste wijn €15,95 per glas

5
fte’s waarvan 2 in de keuken en 3 in bediening, inclusief uitlegservice

Foto’s: Fotoburo Dijkstra

Lees hier meer nieuws over wijn

 

Foto's

Reageer op dit artikel