fotoreportage

Horecainterieur De Tulp in Amsterdam

Café 2566

In Amsterdam is op 12 juli 2017 de tropische bar De Tulp geopend. De horecagelegenheid is van vijf ondernemers: van Jos de Jong en Sven Sallaerts (van Pesca) en van Maarten de Vries, Sunny Bakhtiar en Jamie van der Will (Jajem en de Kopstootbar).

Horecainterieur De Tulp in Amsterdam

De Tulp Amsterdam zit aan het Marie Heinekenplein 33 in Amsterdam, in de Pijp. De Tulp heeft zijn naam te danken aan het bekende glaasje waar jenever uit wordt gedronken. De veranda van De Tulp in Amsterdam heeft een kleurrijke Caribische look en de jungle van planten in het interieur geeft gasten het idee alsof ze zich in het buitenland begeven. Om in dat gevoel te blijven worden daarom na het diner alle tafels opzij geschoven om ruimte te maken voor de dansvloer. Het terras heeft een informeel karakter, waardoor er daar is gekozen voor zelfbediening.

Menukaart

Het menu van De Tulp bestaat uit verschillende planken waarop 3 kleine gerechten worden geserveerd. Voor het diner zijn de planken in 2 verschillende maten te verkrijgen (klein 15 tot 22 euro, groot 17 tot 25 euro), waardoor ze voor elke gelegenheid geschikt zijn en handig zijn om te delen. Ook tijdens de lunch wordt er gebruik gemaakt van de planken, al is er ook de mogelijkheid om een sandwich, een salade of een tosti te bestellen. Overdag is een plankje te bestellen tussen 9,50 euro en 11 euro. Een tosti staat op de kaart voor 7 euro. Een plankje met desserts kost 12 euro. Broodjes kosten 8,5o bij De Tulp.

Kinderen bij De Tulp Amsterdam

De Tulp wil de buurtbewoners graag betrekken bij verschillende activiteiten. Daarom wordt er speciaal op zondagmiddag een programma voor kinderen aangeboden. Ze kunnen zich op deze middag aanmelden voor DJ-les en er worden activiteiten als kinderbingo en het wereldrecord schommelen verbreken, georganiseerd.

Openingstijden De Tulp Amsterdam

De Tulp is van maandag tot en met donderdag en zondag van 11.00 uur tot 01.00 uur geopend voor lunch en diner, snacks en cocktails en blijft op vrijdag en zaterdag tot 03.00 uur open.

Binnenkijken bij collega’s? Meer fotoreportages

Reageer op dit artikel