fotoreportage

Horecainterieur De Biertuin: mini-Heineken experience aan de Prinsengracht

Café 742

Een exacte kopie van de succesvolle Biertuin in de Amsterdamse Linnaeusstraat is het net niet. Maar met dezelfde menukaart, het ‘tuingevoel’ en veel bier op de tap komen ‘de drie wijzen uit het Oosten’ heel ver. Het grote verschil is de mini-Heineken experience in de rookruimte, met daarin een replica van Freddy’s office.

Horecainterieur De Biertuin: mini-Heineken experience aan de Prinsengracht
AMSTERDAM - De Biertuin op de Prinsengracht. FOTO: DIEDERIK VAN DER LAAN

De tweede vestiging van De Biertuin zit in het pand aan de Prinsengracht, waar voorheen Bo Cinq van Casper Reinders zat. Riad Farhat kreeg het pand aangeboden en besloot, samen met medewerker van het eerste uur en mede-eigenaar Derek Carius, daar ook een Biertuin te vestigen.

Drie wijzen uit het Oosten

Farhad en zijn horecapartners Jason Berg en Piet van der Graaf zijn succesvolle ondernemers uit Amsterdam-Oost, die in de horeca ‘de drie wijzen uit het Oosten’ genoemd worden. ‘Voor geluidsoverlast vanuit de tuin hoeven de bewoners van de gracht niet bang te zijn, onze ‘tuin’ is binnen’, vertelt Carius.

Replica van Freddy’s kantoor in de Biertuin

‘Na een rondleiding op het hoofdkantoor kregen we het idee om Freddy’s kantoor na te bouwen in de rookruimte. Met historische Heineken-materialen als oude flesjes, glazen en foto’s. Die rookruimte zorgt er bovendien voor dat de overlast van buiten roken voor de buren beperkt wordt.’

Cijfers Biertuin

Biertuin, Prinsengracht 494
Amsterdam

175
couverts in ‘tuin’ en bar en 12 aan de Picknicktafel buiten

15
fte’s, 4 in de keuken, 1 afwasser en 10 in de bediening

23
bieren op de tap, 8 seizoensbieren, 6 bieren op wisseltap, 120 bieren op fles en 7 ciders

10,95
euro voor 200 grams hamburger, een koopje in het centrum

Beeld: Diederik van der Laan

Foto's

Reageer op dit artikel