nieuws

Amsterdamse kroegbaas geliquideerd

Café

De Amsterdamse caféhouder Thomas van der Bijl is vermoord. De eigenaar va Café de Hallen werd donderdagochtend door meerdere kogels het stilzwijgen opgelegd. Het slachtoffer was door het OM benaderd een verklaring af te leggen tegen ex-Heineken-ontvoerder Willem Holleeder.

Dat meldt De Volkskrant. Van der Bijl zou een mogelijke getuige zijn in de Holleeder-zaak. Het NOS Journaal meldde gisteravond dat Van der Bijl net op vrije voeten was na een aanhouding in een drugszaak. In de gracht voor Café de Hallen zocht de politie gisteravond naar het moordwapen.

Zowel Willem Holleeder als de eerder vermoorde vastgoedhandelaar Kees Houtman bezochten Café de Hallen regelmatig. Justitie houdt Holleeder al enige tijd vast op verdenking van afpersing van onder meer Houtman. De Volkskrant meldt dat betrouwbare bronnen hebben verklaard dat Van der Bijl geen verklaring tegen Holleeder wil afleggen uit angst.

Reageer op dit artikel