nieuws

Kroeg zet biljartclubs op straat

Café

Drie biljartclubs die hun partijtjes spelen in café Maartenshof in Vaassen, moeten op zoek naar een andere locatie. Het horecabedrijf gooit het over een andere boeg en richt zich meer op live-muziek. Voor biljarters is er geen plaats meer.

Dat meldt De Stentor. Eigenaar Bert Stoffer wil café Maartenshof omtoveren tot een muziekcafé met diverse optredens. Daarvoor heeft hij in het najaar de zaak flink verbouwd. Nu moeten alleen de biljarttafels er nog uit.

Stoffer heeft de biljarters een maand geleden laten weten dat ze vanaf 1 mei, wanneer de competitie is afgelopen, moeten vertrekken. Het gaat om de verenigingen Achterhoek en Kasteelzicht, en een groepje ‘wilde’ biljarters. De leden keuren het besluit van de ondernemer af.

‘Een week of vier geleden kregen we van de ene op de andere dag een briefje waarin stond dat er gezien de reorganisatie geen plaats meer voor ons is. Daarmee komen zo’n zestig biljarters op straat te staan’, aldus een teleurgestelde secretaresse Wijnhoud-Strijker van biljartvereniging Achterhoek.

Een alternatief lijkt er in Vaassen niet te zijn. Het enige café met een biljart, Café De Ruif, heeft geen plaats voor de verenigingen. Biljartzalen buiten Vaassen, zijn voor volgend seizoen al verhuurd.

Reageer op dit artikel