nieuws

Criminelen verwoesten Chinese internetcafés

Café

De explosies die afgelopen vrijdag vrijwel gelijktijdig hebben plaatsgevonden in twee internetcafés in het oosten van China, zijn het werk van criminele organisaties. Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt.

Ju Xing, het ene intercafé, beschikte over 75 computers. Yu Hao, het andere café, beschikte over zeven verschillende ruimtes, die elk plaats boden aan tien mensen. De bomaanslagen hebben beroering veroorzaakt onder Chinese horecaondernemers.

Bij de explosies kwamen twee mensen om het leven en raakten vier mensen gewond. De politie die de zaak onderzocht, was overigens niet scheutig met het verstrekken van informatie. Over de toedracht en over mogelijke verdachten hulde men zich in stilzwijgen.

Explosies komen in China overigens vaker voor. In tegenstelling tot wapens zijn explosieven makkelijk verkrijgbaar. Het zelf maken van bommen is dan ook voor velen een koud kunstje, zo meldt Associated Press.

Reageer op dit artikel