nieuws

Bargras creëert voetbalstemming

Café

Hoe origineel moet je als horecaondernemer zijn om het de oranjesupporters naar de zin te maken? Heel origineel. Leg gras op de bar en creëer een Vip-loge voor je stamgasten. Dat deed John van Gils, eigenaar van café Tante Koosje in Oisterwijk.

Bargras creëert voetbalstemming

Over het gras op de bar zegt hij: “Je heb je net het gevoel alsof je er in het stadion bent.” De Vip-loge richtte hij in voor twaalf vaste gasten, zodat zij verzekerd zijn van de beste plaatsen voor de beeldschermen

Veel andere Brabantse cafés trekken eveneens alle registers open. In Café Brandpunt in Tilburg heten alle serveersters tijdens het WK Heidi. Ze dragen zogenoemde Dirndl-jurkjes, waarmee wordt geappelleerd aan WK-land Duitsland. Alle obers heten trouwens Peter en zijn gehuld in lederhose.

„Niet iedereen kan naar het WK Voetbal bij onze oosterburen“, zegt Alex Boonmann van Brandpunt. „Daarom halen we Duitsland maar naar hier.” Duitse schlagers, Duitse gerechten en Duitse bierpullen van een halve liter verhogen de voetbalvreugde.

Reageer op dit artikel