nieuws

Delft verbiedt terras-tv

Café

Het is de gemeenten in Nederland niet ontgaan dat het WK voetbal met rasse schreden nadert. Het ene na het andere verbod wordt afgekondigd. Zo maakte Delft bekend dat er tijdens het WK geen tv-schermen op de terrassen mogen worden geplaatst.

De maatregel is afgekondigd om excessen te voorkomen. Een motie van de fractie van Stadsbelangen waarin gevraagd werd om deze en andere veiligheidsmaatregelen te heroverwegen, haalde geen meerderheid. De stemmen staakte bij 18 tegen 18.

Saillant detail: er zou een meerderheid zijn als de fractie van Stadsbelangen compleet was geweest, maar Raadslid Wim de Koning ontbrak gisteravond, zo meldt Rodi Media.

Fractievoorzitter Aad Meuleman had gehoopt op steun van de PvdA, maar die partijen stemde tegen zijn motie. Commentaar Meuleman. “Ik dacht dat het voetballiefhebbers waren, maar blijkbaar dus niet.” Burgemeester Verkerk zegde wel toe de maatregelen opnieuw te willen bekijken na de eerste wedstrijd van Nederland tegen Servië/Montenegro op 11 juni a.s.

Reageer op dit artikel