nieuws

Horeca Helmond vecht voor terras

Café

Een markt is leuk, maar niet als de terrassen daaronder moeten leiden, vindt een deel van de Helmondse horeca, vlak voor de opening van de vernieuwde Helmondse warenmarkt. Een groot deel van de horecabedrijven wil geen terrasruimte inleveren.

De horecaondernemers weigeren hun terrassen op te geven ten faveure van de markt. Het ‘centrummanagement’ staat nu op zijn achterste benen, want er waren hele andere afspraken gemaakt, zo blijkt.

De eigenaren van eeterij De Kreek, ’t Oude Huys, d’n Plezanten Hof, ’t Cabaret, M en snackbar Eric en Karin zetten zaterdagochtend hun terrasstoelen gewoon op de vertrouwde plek: pal voor de gevel. Rond elf uur moesten ze op last van het centrummanagement verkassen, naar speciale open plekken tussen de marktkramen in. Anders zou de politie worden ingeschakeld.

Al eerder zetten de horecaondernemers de hakken in het zand omdat ze een flinke omzetdaling vreesden. Ze kwamen met het centrummanagement overeen dat er flinke grote terrassen op het plein zouden komen. Maar volgens hun woordvoerder John Jaspers van De Kreek is daar uiteindelijk nog maar een kwart van over. Wat hij steeds heeft gevreesd, gebeurde.

„Tot elf uur zat mijn terras zaterdag helemaal vol. Vanaf het moment dat de mensen tussen die marktkramen moesten gaan zitten, kwam er niemand meer. Zeker niet toen om half één de kramen werd opgeruimd. Op deze manier kan ik de boel net zo goed sluiten“, aldus Jaspers, die juridische stappen tegen de gemeente overweegt.

Reageer op dit artikel