nieuws

Namen gezocht voor Zutphense biertjes

Café

In Zutphen is Hanze-Stadsbrouwerij Zutphen geopend, dat geëxploiteerd wordt door Elice en Gerrit Wolf. Twee geelkoperen brouwketels van elk 500 liter maken onderdeel uit van de installatie, die van Hongaarse makelij is. De brouwerij beschikt over een restaurant.

Gerrit Wolf laat weten dat de biertechnische dienst van Grolsch – deze brouwerij is bij het project betrokken – de handen meer dan vol heeft gehad aan de aanleg van de installatie in de kelder. Daar is een wirwar aan leidingen, slangen en ketels te bespeuren.

In de brouwerij worden vijf eigen (bovengistende) bieren gemaakt. Wolf heeft een prijsvraag uitgeschreven teneinde passende namen te vinden voor de bieren. Alleen de naam van het zwaarste bier van 11 procent staat vast: De Magistraat.

Bezoekers kunnen naast de brouwinstallatie ook een kijkje nemen bij de maïsketels, filterkuip, whirlpool, koelplaten, flessenafvullers en vier conische gistingstanks. In deze tanks gisten de bieren gedurende anderhalve tot vier weken.

Reageer op dit artikel