nieuws

Waarschuwing voor alcoholgebruik

Café

Het Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie (NIGZ) waarschuwt voor de gevolgen van alcohol bij extreem warm weer. De NIGZ roept op om meer water te drinken en vooral niet te veel alcohol te drinken om de uitdroging voor te zijn. Een terrasje pikken is echter geen probleem.

Dat alcohol een goede dorstlesser is, is een van de veel voorkomende hardnekkige fabels ten aanzien van alcohol, aldus het NIGZ in een persbericht. Het NIGZ zet tweehonderd voorlichters in om met jongeren in gesprek te raken over overmatig drankgebruik en om de fabels de wereld uit te helpen.

Het NIGZ merkt op dat alcohol vochtafdrijvend werkt en dus geen goede dorstlesser is. Het resultaat van alcoholgebruik is verdere uitdroging. Dit gecombineerd met uitdroging door het zeer warme weer kan zorgen voor gevaarlijke situaties.

Maar het pikken van een terrasje is geen probleem, zo stelt NIGZ. ‘Ook het drinken van enkele alcoholhoudende dranken is voor de meeste mensen geen enkel probleem. Maar om minder last te hebben van de hitte kun je je beter beperken tot een enkel alcoholhoudend drankje. Wel is het belangrijk om daarnaast veel water en andere alcoholvrije dranken te drinken’.

Reageer op dit artikel