nieuws

Café staat op instorten

Café

Café Oud Brabant in het centrum van Oosterhout is dinsdagavond laat in grote haast ontruimd in verband met acuut instortingsgevaar. Zowel in de vloer als in de muren ontstonden plotseling scheuren. Bij de verzakking van het pand aan de smalle Leijsenhoek hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan, meldde de gemeente woensdagmorgen.

Ook omwonenden zijn uit voorzorg geëvacueerd. Politie, brandweer en medewerkers van bouw- en woningtoezicht houden de situatie sinds de melding in de gaten. Om schade te voorkomen bij mogelijke instorting zijn zeecontainers tegen de panden tegenover het café geplaatst. Woensdagmorgen vindt er overleg plaats met onder anderen de eigenaar over wat er verder moet gebeuren.

De gemeente laat onderzoeken of er een verband is tussen het instortingsgevaar en graafwerkzaamheden dinsdag in de Leijsenhoek. De geëvacueerde caféklanten en bewoners zijn eerst opgevangen in een ander café in de buurt. Vijf personen zijn ondergebracht in een hotel. De anderen zijn naar familie of vrienden gegaan.

Reageer op dit artikel