nieuws

Onduidelijkheid over messenverbod horeca

Café

Er is onduidelijkheid ontstaan over een messenverbod in de horeca in Almere. Koninklijk Horeca Nederland zegt dat zo’n algeheel verbod in uitgaansgebieden een goede zaak is. De afdeling Almere van KHN ziet een verbod niet zitten.

Aanleiding voor de discussie is de toename van het aantal steekincidenten in het uitgaansgebied van Almere. Burgemeester Annemarie Jorritsma van Almere wil daarom een algeheel messenverbod voor het uitgaansgebied in haar stad.

De horeca-afdeling Almere laat in De Gooi- en Eemlander bij monde van Rob van Tweel weten hier niets voor te voelen. Van Tweel denkt dat zo’n regeling nauwelijks te handhaven is. Hij wijst erop dat horeca en het uitgaansleven meer baat hebben bij goed personeel. Van Tweel wijst op een convenant waarin dit staat.

Op de website van Omroep Flevoland laat een woordvoerder van het landelijke orgaan van KHN weten positief te zijn over een messenverbod. Voorwaarde is wel dat het geen extra werk oplevert voor horecaondernemers.

Reageer op dit artikel