nieuws

Aanhouding voor schietpartij disco

Café

In Kaapverdië is een 26-jarige Rotterdammer aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij een schietpartij eind december voor discotheek de Maassilo. De man is vrijdag aangehouden, meldde de politie dinsdag. De man was mogelijk de schutter.

Bij de discotheek aan de Maashaven ontstond op 30 december vroeg in de ochtend een ruzie tussen een aantal bezoekers, waarbij werd geschoten. Een 27-jarige bezoeker werd dodelijk getroffen en een 25-jarige portier raakte ernstig gewond door schoten uit een vuurwapen.

Heengezonden
De verdachte Kaapverdiaan zal in zijn eigen land worden berecht. Het Openbaar Ministerie heeft overleg met de Kaapverdiaanse autoriteiten over verdere vervolging van de man.

De politie hield al eerder verdachten aan voor betrokkenheid bij de schietpartij, deze zijn na verhoor heengezonden.

Zie ook:
Mogelijke schutter Maassilo opgepakt (7 jan, 2007)

Aanhouding voor schietpartij disco

Reageer op dit artikel