nieuws

Politie pakt hardrugshandel in horeca aan

Café

De politie heeft afgelopen week in Amsterdam-West een einde gemaakt aan handel in harddrugs in drie horecazaken. Daarbij arresteerde ze veertien personen, onder wie twee ondernemers en medewerkers van de drie cafés.

Agenten doorzochten meerdere woningen en troffen behalve harddrugs ook pillen, geld, weegapparatuur, verpakkingsmateriaal en een nepvuurwapen aan.

Dat maakte de politie maandag bekend. De horecagelegenheden bevonden zich in de Spaarndammer- en de Haarlemmerbuurt. Burgemeester Job Cohen van Amsterdam heeft het verzoek gekregen de kroegen voor onbepaalde tijd te sluiten.

De politie kwam de drugshandel op het spoor aan de hand van klachten en tips dat vanuit de cafés op grote schaal verdovende middelen werden verkocht. Ook zouden er banden zijn tussen twee horecazaken die van dezelfde ondernemer zijn. In de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 januari viel de politie die panden binnen. Toen arresteerde ze al acht personen, onder wie drie dealers. Vervolgonderzoek wees uit dat de café-eigenaren en het personeel ook betrokken waren bij de handel. Vrijdag vatte de politie hen in de kraag. Op dit moment zitten de drie dealers nog vast.

Politie pakt hardrugshandel in horeca aan

Reageer op dit artikel