nieuws

Onderzoek: 70% voor rookvrije horeca

Café

Zeven van de tien Nederlanders zijn voor een rookverbod in de horeca. Van de rokers vindt driekwart dat de overheid bezig is met een heksenjacht. Dat blijkt uit onderzoek van TNS NIPO.

Het onderzoek van TNS NIPO is uitgevoerd in opdracht van geneesmiddelenfabrikant Pfizer en gepresenteerd tijdens de lancering van de campagne Ikkanstoppen.nl.

Uit een enquête onder meer dan duizend Nederlanders blijkt dat zeven van de tien ondervraagden voor een rookverbod is. Van de niet-rokers wil 90 procent rookvrij kunnen uitgaan en van de ex-rokers 81 procent. Rokers vinden een rookverbod juist helemaal niets. Ze vinden dat de overheid bezig is met een heksenjacht.

Tijdens de lancering van de campagne Ikkanstoppen.nl werd gepleit voor meer overheidssteun bij het stoppen van roken. Volgens een hoogleraar kunnen 140.000 mensen stoppen met roken wanneer de overheid 40 miljoen euro beschikbaar stelt.

Onderzoek: 70% voor rookvrije horeca

Reageer op dit artikel